Wat zijn aroma diffusers? Snel een heerlijke geur in huis

Wat zijn aroma diffusers

Wat zijn Aroma diffusers en hoe gebruik je deze met essentiële oliën?

In Nederland worden aroma diffusers steeds vaker gebruikt in combinatie met  geur- en etherische oliën omdat  ze goed blijken te helpen om de gezondheid te bevorderen. Vooral  tijdens deze coronacrisis is er een grote behoefte om de luchtkwaliteit van de binnenruimtes te verbeteren. Tegenwoordig is er een grote diversiteit aan etherische oliën en aroma diffusers. De moderne elektrische aroma diffuser modellen worden niet alleen in woningen gebruikt maar ook in kantoren, scholen, salons, praktijken, bedrijfsruimtes, enz. Dankzij het grote marktaanbod zijn deze apparaten relatief goedkoop in aanschaf geworden.

Hoe werkt het?

Een aroma diffuser of aroma vernevelaar is een apparaat dat water in waterdamp omzet. Als u een aantal druppels geurolie of etherische olie in dat water oplost, krijgt de waterdamp een heerlijke geur die zich vervolgens verspreidt door de ruimte waarin de vernevelaar staat. Tegenwoordig is er een ruime keuze uit verschillende soorten en maten aroma diffusers: van een simpel schaaltje boven een kaars  tot aan de meest moderne elektrische vernevelaars. Ze worden vaak gebruikt bij aromatherapie  waarbij deze geconcentreerde oliën worden ingeademd en via het reuksysteem de hersenen kunnen stimuleren.  Ze kunnen bijvoorbeeld helpen tegen stress, slecht humeur, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie, problemen met de luchtwegen, verstopte neus, enz.

Een andere belangrijke functie van de aroma diffusers in combinatie met bijvoorbeeld de 4 Dieven essentiële geurolie is om de lucht te desinfecteren en zo bacteriën en virussen minder kans te geven.

Daarnaast kan een aroma diffuser gebruikt worden als een luchtbevochtiger. Vooral in de herfst- en wintermaanden kunnen ze goed helpen tegen droge lippen en handen. De aroma diffuser is eigenlijk het hele jaar door te  gebruiken voor een lekkere of frissere geur in alle denkbare ruimtes waarin mensen en óók dieren verblijven.

Wat zijn aroma diffusers?