Op werkdagen voor 12:30 besteld, zelfde dag verzonden.

GRATIS verzending voor bestellingen vanaf €50,- (NL)

Search
4 dieven bij wonderful oils

De 4 Dieven (The 4 Thieves/Los 4 Ladrones) – Nu verkrijgbaar – Antibacterieel

 

De”De 4 Dieven (The 4 Thieves/Los 4 Ladrones)” van Boles d’olor is een productenlijn gebaseerd op ingrediënten met sterke antivirale, antibacteriële en anti-fungicide eigenschappen. De twee oorspronkelijke originele producten zijn de etherische olie (100% Essentiële Geurolie) en de schoonmaakazijn (Vinegar Spray). Daarnaast heeft Boles d’olor andere producten gecreëerd die zorgen voor een geweldige reinigende kracht en die bescherming kunnen bieden tegen virussen en bacteriën: Deze zijn: Desinfecterende (Sanitizing) Handgel, Brumas Geurolie en Lampenolie (Genie Lamp). De hele collectie bestaat dus uit 5 verschillende producten. Vooral in deze tijden van COVID-19 en in het winterseizoen worden ze sterk aanbevolen.

Waar komt de naam “De 4 Dieven” vandaan?

Het verhaal gaat, dat er in de 14e eeuw, tijdens de verschrikkelijke pandemie van de builenpest of zwarte pest (met als  hoogtepunt 1347-1353), vier mysterieuze dieven in Frankrijk waren die de bezittingen van stervende mensen aan het stelen waren zonder geïnfecteerd te raken. Toen ze opgepakt waren deed de rechter hun een voorstel: We willen jullie straf verminderen als jullie ons jullie geheim vertellen. Hoe krijgen jullie het voor elkaar om niet besmet te raken door de builenpest terwijl jullie zo lang in contact zijn geweest met dode en stervende mensen?.Toen zeiden ze dat ze parfumeurs van beroep waren en formules hadden samengesteld op basis van azijn in combinatie met medicinale kruiden en etherische oliën. Deze gebruikten ze tijdens het beroven van de doden en stervenden om niet geïnfecteerd te raken. Daar komen dan de bekende azijn uit Marsella (vinaigre des quatre voleurs o acetum quator furum) en de essentiele olie “des quatre voleurs huile”) vandaan.

Ondanks dat deze formules 600 jaar nauwelijks werden gebruikt, zijn ze toch bewaard gebleven in oude boeken over natuurlijke geneeskunde. Het bekendste product uit dit verhaal is “De 4 Dieven essentiële geurolie”. Dit mengsel is nog steeds een favoriet onder de aromatherapiegebruikers.  De traditionele formule betreft een mengsel van 5 etherische oliën met sterke antivirale,  antibacteriële en antifungicide eigenschappen: Eucalyptus, Citroen, Kaneel, Kruidnagel en Rozemarijn. Nu, in deze tijden van COVID-19, begint deze olie in verschillende landen weer populair te worden. Met namen als: “Thieves”, “The 4 Thieves”, “Aceite del Buen Samaritano”, “Aceite de Ratero”, etc.

Effectiviteit van de 4 Dieven producten

In Europa is dit oude recept  zes eeuwen later (in de 20e eeuw), door het bedrijf Boles d’olor in Barcelona (Spanje) hersteld, uitgaande van deze aloude melange, en dit bedrijf maakte er een heerlijke geurolie van met de naam “De 4 Dieven essentiële olie (Aceite esencial Los 4 Ladrones)”.  Aan de formule hebben ze ravintsara essentiële olie toegevoegd. Deze olie is ideaal voor de koude wintertijd. Het kan onder meer gebruikt worden bij; opkomende verkoudheid, hoesten, koude rillingen, griep en infecties, enz. Daarnaast heeft ravintsara een rustgevende en kalmerende werking, vooral bij depressies. Het is wetenschappelijk bewezen da t”De 4 Dieven essentiële olie” effectief kan zijn. Er zijn studies gedaan naar de krachten van de individuele essentiële oliën van deze samenstelling met positieve resultaten. Over het algemeen stimuleren ze ons immuunsysteem, hebben sterke antibacteriële effecten, bevorderen de goede werking van de  luchtwegen en zijn energetisch. De rest van de “De 4 Dieven” producten zijn uiteraard goed getest om hun effectiviteit te garanderen.

Enkele waarschuwingen

Maar toch moeten we een aantal waarschuwingen geven.  Al deze producten moeten buiten het bereik van kinderen gehouden worden. Voordat u deze producten gaat gebruiken, dient u  goed de etiketten met de adviezen  waarschuwingen)te LEZEN. Ze zijn in 2 talen (Nederlands en Frans) of (Spaans en Frans) opgesteld.

4 dieven olie 50 mlWat de “De 4 Dieven essentiële olie” betreft, het bevat essentiële olie van rozemarijn en deze is niet geschikt voor iedereen. Het mag niet gebruikt worden voor kinderen onder de 4 jaar. Het is ook niet verstandig voor zwangere vrouwen om deze olie te gebruiken. Als ze dat toch willen doen, dan moeten ze de toestemming van hun arts of zorgverlener krijgen. Mensen met  bloeddruk problemen moeten opletten want deze olie kan hun bloeddruk verhogen wanneer de lucht langer dan 1 uur wordt ingeademd.

Daarnaast is de”De 4 Dieven essentiële olie” heel sterk voor huid en lichaam. Het is dan absoluut niet geschikt om in te nemen. En ook niet om op de huid te smeren, dus direct contact met de huid is gevaarlijk.  Sommige mensen beslissen om deze olie toch direct op hun huid te smeren, door deze eerst op te lossen in een plantaardige olie (olijfolie, amandelolie, jojobaolie, enz.). Wonderfuloils,nl is echter uitdrukkelijk niet verantwoordelijk voor de mogelijke gevolgen hiervan. U doet dit op eigen risico want wij raden dit af.  Dus, let op!

“De 4 Dieven essentiële olie” kan het best gebruikt worden in combinatie met een aroma diffuser. U kunt meer hierover lezen in ons artikel over de aroma diffusers  in onze informatiepagina eronder met de titel: WAT ZIJN AROMA DIFFUSERS?

4 Dieven producten van Boles d’olor bij Wonderful Oils